Jajka faszerowane lososiem/szynką

SKŁADNIKI::

• 10 jajek,
• 100 g szynki,
• pęczek szczypiorku,
• 1-2 łyżki majonezu,
• 1 łyżka keczupu (jeśli ktoś lubi)
• pieprz, sól.


PRZYGOTOWANIE:

• Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. 
• Szynkę kroimy w drobną kostkę.
• Siekamy szczypiorek.
• Żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy szynkę, szczypiorek.
• Mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.
• Farszem napełniamy każdą połówkę jajka.
• Na wierzchu nakładamy szprycą majonez.

  • /moje-gotowanie/323-moje-gotowanie/3353-coroczne-spotkanie-z-przyjaciomi
  • /moje-gotowanie/323-moje-gotowanie/3351-ziemniaki-faszerowane