Sałatka z zieloną soczewicą

 

SKŁADNIKI:

• S dag ugotowanej zielonej soczewicy
• por
• cebula szalotka
• zielona papryka
• winne jabłko.

Sos:

• 2 łyżki octu balsamicznego
• łyżka soku z cytryny
• 3 łyżki oliwy
• sól
• pieprz

PRZYGOTOWANIE:

• Składniki sosu połączyć i dokładnie wymieszać.
• Por opłukać, drobno pokroić w talarki.
• Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę, a cebulę obrać i pokroić w plasterki.
• Jabłko pokroić w grubą kostkę.
• Wszystkie warzywa wymieszać z soczewicą i polać sosem.

  • /moje-gotowanie/501-saatki/3350-saatka-z-burakow-i-ziemniakow
  • /moje-gotowanie/501-saatki/3346-saatka-sledziowa-w-jabkacj